top of page

לימודי ההסטוריה בעמק החולה

לימודי ההסטוריה בעמק החולה נלמדים בכיתות ח - י"ב על פי תכנית הלימודים המומלצת של משרד החינוך.

מטרתה של תכנית הלימודים בהסטוריה היא יצירת תשתית הסטורית, תרבותית וערכית משותפת לכלל התלמידים תוך הקניית מיומנויות למידה שיאפשרו לתלמידים לפתח סקרנות, מיומנויות למידה וידע עולם. 

במהלך לימודיהם נחשפים התלמידים לפרקים נבחרים ממגוון תקופות ותרבויות העולם, אשר בתוכם שזורה גם ההסטוריה הארוכה של עם ישראל.

הדגש בהוראת ההסטוריה בעמק החולה הוא בלמידה פעילה ובפיתוח מיומנויות חשיבה שתכליתן לאפשר הבנה של התהליכים ההסטוריים ומידת מורכבותם.

 

"עם שאינו יודע את עברו, ההווה שלו דל ועתידו לוט בערפל" (יגאל אלון).

לימודי הסטוריה בחטיבת הביניים

לימודי ההסטוריה בחט"ב כוללים בתוכם את תכנית הלימודים של משרד החינוך, בדגש על הקניית ידע עולם ותולדות עם ישראל ופיתוח מיומנויות יסוד: שאילת שאלות, קריאה והבנה של טקסט, ניתוח קטעי מקור, קריאת מפה הסטורית, פיצוח שאלה, ניסוח תשובה מלאה, הגדרת מושג ועוד...

בכיתה ח' לומדים התלמידים פרקים נבחרים בימי הביניים בדגש על נושא המפגש הבין תרבותי: עליית האסלאם, התפתחות החברה הפיאודלית, תמורות באירופה לקראת שנת אלף, מסעות הצלב, תקופת הרנסנס, גירוש ספרד, המסעות לגילוי וכיבוש העולם החדש, תגליות במדע ואמנות הרנסנס.

בכיתה ט לומדים התלמידים פרקים נבחרים במאה התשע עשרה: השפעות המהפכה הצרפתית, המאבק בין ליברלים לשמרנים, צמיחת התנועות הלאומיות, המהפכה התעשייתית ומאבקן של תנועות הפועלים, התפתחות הדמוקרטיה המערבית, מתן זכות הבחירה להמונים, היהודים באירופה בין השתלבות לדחיה.

 

הודעות שוטפות

לימודי ההסטוריה בחט"ע כוללים בתוכם את תכנית הלימודים לבגרות ותכנית להמרה חלקית של בחינת הבגרות להערכה חלופית בית ספרית בדגש על למידה פעילה ופיתוח מיומנויות חשיבה גבוהה כגון: השוואה בין קטעי מקור, ניתוח מאמרים, הבעת דעה מבוססת הסטורית ועוד...

בכיתה י' לומדים התלמידים במחצית א' את נושא בית שני הכולל פרקים נבחרים מימי שיבת ציון ועד לחורבן הבית השני. על נושא זה ייבחנו התלמידים בבחינת הבגרות שתתקיים בסוף כיתה י"א.  

הציון במחצית זו יורכב מבחנים, מטלות וממבחן מחצית. ציון זה יהווה מרכיב של 20 אחוזים מהציון השנתי לבחינת הבגרות בהסטוריה שתתקיים בכיתה י"א.

במחצית השניה של כיתה י' לומדים  התלמידים תכנית שפותחה על ידי צוות מורי ההסטוריה: הציונות מחזון למציאות. במסגרת זו לומדים התלמידים נושאים נבחרים הקשורים לראשית הרעיון הציוני ומימושו: מבוא לצמיחת הלאומיות ומאפייניה, חזונו ופועלו של הרצל, מאפייני עולי העליה הראשונה והשניה ופועלם של אישים וארגונים בתקופה זו להנחת התשתית להקמת בית לאומי בארץ ישראל. הציון במחצית זו יורכב ממטלות שיגישו התלמידים ואלה יהוו מרכיב של 30 אחוז מציון הבגרות הסופי.

בכיתה י"א ובי"ב מב"ר, לומדים התלמידים במחצית א'  תכנית הערכה חלופית בית ספרית בנושא השואה ומלחמת העולם השניה.

הציון במחצית זו יהיה מורכב ממטלות שיגישו התלמידים לאורך המחצית, בחינת המתכונת (40 אחוז) ושקלול עם מבחן המחצית (60 אחוז). סך הכל יהווה הציון על נושא זה 30 אחוז מציון הבגרות הסופי.

במחצית השניה לומדים התלמידים פרקים נבחרים בנושא בונים מדינה במזרח התיכון: המאבק להקמת המדינה בשלהי התקופת המנדט, מלחמת העצמאות והשפעותיה,  גורלה של יהדות ארצות האסלאם, קליטת העליה ההמונית, מלחמת שת הימים, מלחמת יום כיפור והמעבר מכור היתוך לחברה רב תרבותית. נושא זה יופיע בבחינת הבגרות בסוף כיתה י"א. 

 בסוף כיתה י"א (יוני 2016) ייגשו התלמידים לבחינת מתכונת ולאחריה לבחינת בגרות שתכלול את תקופת בית שני, מבוא לתקופת השואה ובונים מדינה במזה"ת.

השקלול בין בחינת הבגרות (50 אחוזים) לבין ציוני תכנית ההערכה החלופית הבית ספרית (50 אחוזים) יהווה את ציון הבגרות הסופי בהסטוריה.

 

 

 

 

 למאגר מטלות ופעילויות שוטפות בהסטוריה
לחץ כאן
לימודי הסטוריה בחטיבה העליונה
מבחנים בהסטוריה
בחט"ב
 

מבחנים בהסטוריה
בחט"ע
 

לחצו כאן לצפייה במטלות השוטפות בהסטוריה
bottom of page